Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «βαθύ κράτος» και οι αιχμές στους υπουργούς

Ανάμεσα στα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού που ξεχώρισαν ήταν οι αναφορές του στο βαθύ κράτος.

«Έχουμε ένα κράτος που παραμένει βαθύ γιατί είναι στηριγμένο σε ανεύθυνες συμπεριφορές, μικροκομματικά τερτίπια. Είναι το κράτος που σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός σημείωσε «να δείχνετε ενσυναίσθηση, να αναφέρεστε στο κυβερνητικό έργο με μέτρο, χωρίς υπερβολές, και να συμμετέχουν όλοι στο δημόσιο διάλογο, κάποιοι να μην κρύβονται».

Ιδιαίτερα, η τελευταία φράση κρύβει σοβαρές αιχμές του πρωθυπουργού κατά των υπουργών του, ακόμα και πρωτοκλασάτων, τόνισε στο Live News η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή.

Το παρασκήνιο για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή

Σάλος ξέσπασε σε νεοδημοκρατικούς κύκλους η δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ότι ο ίδιος το 2007 αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος. Μια δήλωση που αποτέλεσε ξεκάθαρη αιχμή κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αν και παραιτήθηκε φαίνεται ότι θα κατέβει κανονικά στις εκλογές.

Το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τόνισε πως οι δηλώσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου δεν τον εκφράζουν, ενώ υποστηρίζει πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής πρέπει να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αιφνιδιάστηκε από τις δηλώσεις Ρουσόπουλου.


Πηγή