Συνταγή για αφράτες και ζουμερές κροκέτες. Ιδανικές για παιδικό πάρτι!
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
2 κ. σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
μπαχάρι σε σκόνη
90 γρ. τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε μια λεκάνη τον κιμά, το μαϊντανό, το μπαχάρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι
Τα ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Τα πλάθεις σε σχήμα μικρού κεφτέ
Τοποθετείς τις κροκέτες σε μια πιατέλα και τις βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνεις το αλεύρι
Σε ένα δεύτερο βαθύ πιάτο το αυγό και το ελαιόλαδο και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά
Ρίχνεις ελαιόλαδο στο τηγάνι
Βγάζεις τις κροκέτες από το ψυγείο και αρχικά τις αλευρώνεις καλά
Συνεχίζεις με το αυγό και ολοκληρώνεις τη διαδικασία με τη φρυγανιά
Τις τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά
Τις ακουμπάς σε ένα πιάτο όπου έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Πηγή