Κορωνοϊός – Παπαευαγγέλου: Με μάσκα το Πάσχα όπου υπάρχει συνωστισμός – Συστάσεις για self test

Την προστασία που προσφέρει η μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ιδιαίτερα κατά τις ημέρες του Πάσχα για τον περιορισμό της διασπορά της πανδημίας τόνισαν οι αρμόδιοι κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Γκίκας Μαγιορκίνη επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τονίστηκε ότι το Πάσχα θα πρέπει να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως στις εκκλησίες, ενώ γενικότερα η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλοία, νοσοκομεία και σχολεία. Παράλληλα, η κα Παπαευαγγέλου συνέστησε ένα self test όταν θα ξανασυναντήσουμε μετά από καιρό τους συγγενείς μας.

Τόσο η κα Γκάγκα όσο και η κα Παπαευαγγέλου μίλησαν για βελτίωση της πανδημίας, ωστόσο τονίστηκαν τα μέτρα προστασίας με τα οποία θα πρέπει να γιορτάσουμε το Πάσχα.


cnn.gr