Κορμός σοκολάτας με καραμελωμένα κάστανα

Εύκολο, γρήγορο και ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, το μωσαϊκό ταιριάζει πολύ στα γιορτινά τραπέζια κι αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά θα το φτιάξεις με κάστανα.

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
150 γρ. κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα
40 γρ. αποξηραμένα cranberries

Kαραμελωμένα κάστανα
40 γρ. βούτυρο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
¼ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. κάστανα γλασέ, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζεις σε ένα ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο
Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά
Τα αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα cranberries ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν
Αδειάζεις το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της μέρη
Διπλώνεις τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζεις τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες
Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτεις τα κάστανα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
Βγάζεις τον κορμό από την κατάψυξη και τον τοποθετείς στη συντήρηση
Τον αφαιρείς μαζί με τη λαδόκολλα από τη φόρμα και τον βάζεις σε ξύλο κοπής
Βγάζεις με προσοχή τη λαδόκολλα και τον κόβεις
Σερβίρεις απλώνοντας από πάνω ή στο πλάι τα καραμελωμένα κάστανα.


Πηγή