Κολομβία: Σώα τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες στη ζούγκλα

Σε ένα ξέφωτο της ζούγκλας οι στρατιώτες ποζάρουν με τα τέσσερα μικρά παιδιά, που εντόπισαν μετά από 40 ημέρες ερευνών. Είναι όλα τους αδέλφια, παιδιά ιθαγενών από τη φυλή Χουιτότο.

Ο 13χρονος Λέσλι είχε ξαναζήσει στη ζούγκλα προφανώς εκείνος καθοδηγούσε τα μικρότερα παιδιά τον 9χρονο Σολεϊνί και την τετράχρονη Τιέν, ενώ κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το μικρότερο αδελφάκι τους μόλις ενός έτους.

Ο στρατός ίσως να μην τα έβρισκε ζωντανά αν δεν είχε πολύτιμη βοήθεια από τρεις φυλές ιθαγενών. Πρώτα με ελικόπτερο, κατόπιν με αεροπλάνο τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη πρωτεύουσα Μπογκοτά.

«Είναι πολύ γενναία αυτά τα παιδιά. Κατάφεραν να επιβιώσουν χωρίς το εξοπλισμό, χωρίς τα μέσα που έχουμε εμείς», δήλωσε ο στρατηγός Πέδρο Σάντσεθ.

Τα παιδιά βρέθηκαν υποσιτισμένα, χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτή τη σχεδόν απίστευτη ιστορία επιβίωσης πέρασαν 7 εβδομάδες μέσα στους κινδύνους της άγριας ζούγκλας στη νότια Κολομβία, ενώ έπρεπε να βρουν μόνα τους την τροφή τους.

Οι συγγενείς τους πανηγυρίζουν. Ο παππούς του δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε, δεν μπορούσαμε ούτε να μιλήσουμε. Βρισκόμασταν στο σκοτάδι, ζούσαμε μόνο για την ελπίδα».

Το μικρό αεροπλάνο με τα παιδιά, τη μητέρα τους, έναν αρχηγό της φυλής τους και ένα πιλότο συνετρίβη την 1η Μαΐου.

Μετά από δυο εβδομάδες, σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα συντρίμμια, βρήκαν νεκρούς τους ενήλικες όμως τα παιδιά ήταν άφαντα.

Ψάχνοντας την περιοχή ανακάλυψαν ένα μπιμπερό, ένα ψαλίδι και ίχνη στη λάσπη από παιδικά ποδαράκια.

Τότε κυκλοφόρησαν φήμες ότι κάποιοι ιθαγενείς είχαν βρει τα παιδιά, όμως γρήγορα διαψεύσθηκαν.

Τώρα η κυβέρνηση της Κολομβίας πανηγυρίζει για τη διάσωσή τους, τα αναγόρευσε σε μικρούς ήρωες.

Η ζούγκλα μας έδωσε πίσω τα παιδιά μας, είπε λακωνικά ο παππούς τους.


Πηγή