Κικίλιας: Όλη την τετραετία είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης και διαχειρίζομαι κρίσεις» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του.

Όπως υπογράμμισε, έστω και μια ζωή που σώθηκε επειδή υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, και έστω και μια παραπάνω πτήση που ήρθε και ενίσχυσε μια τοπική κοινωνία σε περίοδο κρίσης, είναι σημαντικά.

«Στο υπουργείο Υγείας καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο ένα υγειονομικό σύστημα με πολλές παθογένειες που είχε κληρονομήσει από το παρελθόν, και ενώ άλλα κραταιά ευρωπαϊκά συστήματα κατέρρεαν. Με εξαιρετικό σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης καταφέραμε να ανοίξουμε τη χώρα στους ταξιδιώτες, χωρίς να έχουμε ακόμα εμβόλια. Αργότερα αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού- υπόδειγμα για τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Στο υπουργείο Τουρισμού επιμηκύναμε τη σεζόν, “φωτίσαμε” λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, προχωρήσαμε σε στρατηγικές συμφωνίες, προωθήσαμε το city break και αναβαθμίσαμε συνολικά το τουριστικό μας προϊόν». δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.


cnn.gr