Υλικά
500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ
1/4 φλ. τσαγιού νερό
1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ. σ. σος Worcestershire
2 κ. σ. μηλόξυδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με τα χέρια σας τον μοσχαρίσιο κιμά με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλάστε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε τη σάλτσα τσίλι ή την κέτσαπ με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σκεπάστε τα με καπάκι.
Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κεφτέδες.
Σιγοβράστε για 10 λεπτά, σκεπασμένα. Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο νερό για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται.
Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή