ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένταση μεταξύ Γεωργιάδη – Πολάκη για τις προσλήψεις

Σε μονομαχία για… δύο μετατράπηκε η σημερινή δίκη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που διενεργείται ενώπιον του Τριμελούς Εφετίου Κακουργημάτων.

Παύλος Πολάκης καταθέτει… Άδωνις Γεωργιάδης στα μπροστινά έδρανα… Και η ένταση είναι αναπόφευκτη.

Ο πρώην υπουργός υγείας μίλησε για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» ατόμων που, όπως υποστήριξε τα περισσότερα απασχολήθηκαν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι 22 ήταν ΔΕ και προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθετήθηκαν στο γραφείο Τύπου του κ. Γεωργιάδη. Ήταν ρουσφέτια του, τα οποία διόρισε με αυτό το μηχανισμό», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση, εκνεύρισε τον Παύλο Πολάκη ο οποίος ρώτησε εάν επιτρέπεται να παρίσταται ο υπουργός στην αίθουσα, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να απαντά πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Πολάκης ζήτησε να διακοπεί η κάθεση επικαλούμενος χειρουργείο που τον περίμενε, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να το αμφισβητεί.

«Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχε πει ψέματα»

«Το δικαστήριο διέκοψε διότι ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι έχει χειρουργείο, όπως έκανε και πριν λίγες μέρες και όλος ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχε πει ψέματα. Εικάζω ότι το ίδιο έκανε και σήμερα. Είναι στην κρίση του δικαστηρίου να κρίνει ότι είναι σοβαρή η δικαιολογία του κ. Πολάκη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ένταση επικράτησε και όταν ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε μία ερώτηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το ακροατήριο απευθυνόμενος προς το δικαστήριο αναρωτήθηκε : «Τι διαδικασία είναι αυτή;».

Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, που βρισκόταν επίσης στο ακροατήριο, ο οποίος λίγο έλειψε να έρθει σε σύγκρουση με άτομο της φρουράς του υπουργού, ζητώντας την προστασία της εισαγγελέας της έδρας.

Η κατάθεση του Παύλου Πολάκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.


Πηγή