Κατρούγκαλος στη Βουλή: Οι επόμενοι μουφτήδες να έχουν την αποδοχή της μουσουλμανικής μειονότητας

Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το καθεστώς των επόμενων μουφτήδων, αλλά κι ότι θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, ώστε η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία να ακολουθήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, εξέφρασε την Τετάρτη ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Οι παγκόσμιες εξελίξεις καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία να ακολουθήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο προκειμένου να αναδειχθούν σε εμπορικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο της περιοχής, ελκυστικές για κατοίκηση, για επενδύσεις και εργασία», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος σε παρέμβαση που έκανε στη Βουλή.

Όπως είπε, «συγκριτικά πλεονεκτήματα αποτελούν η διασυνοριακότητα και η διαπολιτισμικότητα, που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται από πολλούς ως μειονεκτήματα». «Το κρίσιμο είναι να μην εντάσσεται η περιοχή στην ευρύτερη, επικίνδυνη λογική του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς” αλλά στην θέση ότι αποτελεί πυλώνα ειρήνης και συνανάπτυξης», τόνισε.


cnn.gr