Καθηγήτρια πολυτραυματία από την τραγωδία των Τεμπών μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Η νεαρή κοπέλα είναι φοιτήτρια στο ΑΠΘ, και βρίσκεται διασωληνεμένη στο Νοσ. Παπανικολάου, καθώς είναι πολυτραυματίας, λόγω της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Αρχικά η κα Σκαλτσά μίλησε για την κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας: «Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα».

Η κοπέλα καθόταν στο δεύτερο βαγόνι και πετάχτηκε έξω.

Όπως περιέγραψε η κα. Σκαλτσά: «Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα σε καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο.

»Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στη Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή είχε εγκαύματα τρίτου βαθμού».

Αναφορικά με την Ανύσια είπε η καθηγήτρια: «Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή πραγματικά παρά πολύ καλό παιδί».

Στην συνέχεια, τόνισε η καθηγήτρια ότι πολύ ήταν οι άνθρωποι που κινητοποιήθηκαν στο αίτημα της αιμοδοσίας και από το γραφείο και από το μεταπτυχιακό τμήμα και ανέφερε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι με το περιστατικό.

Σχετικά με τα νέα της υγείας της νεαρής κοπέλας η καθηγήτρια επικοινωνεί με την θεία της και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να βγει από την μηχανική υποστήριξη η Ανυσία και να «συνδεθεί» με το κόσμο.


Πηγή