Αν ψάχνεις ένα πιάτο που να συνδυάζει γεύση, θρεπτικά συστατικά και άνεση, αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ είναι η απόλυτη επιλογή. Ζεστή, βελουτέ και πλούσια σε άρωμα, θα γίνει η αγαπημένη σου για όλο τον χειμώνα.
📝 Υλικά:
10 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
Χυμός από ½ λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση
👩🍳 Εκτέλεση:
Σοτάρισμα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να πάρει ελαφρύ χρώμα.Προσθήκη λαχανικών
Προσθέτεις τα καρότα και σοτάρεις για 2-3 λεπτά. Συνεχίζεις με τις πατάτες, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά για 1-2 λεπτά.Βράσιμο
Ρίχνεις τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Βράζεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Λιώσιμο & βελούτε υφή
Αποσύρεις από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ πολτοποιείς τη σούπα μέχρι να αποκτήσει λεία, βελούδινη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό.Τελείωμα
Επαναφέρεις τη σούπα στη φωτιά για μερικά λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις απαλά.Σερβίρισμα
Σερβίρεις ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μια κουταλιά γιαούρτι/κρέμα καρύδας για extra γεύση.
💡 Tip:
Μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πάπρικα ή τσίλι για πιο spicy αποτέλεσμα, ή λίγο κύμινο για ανατολίτικο άρωμα.
Πηγή









