Καλοκαιρινή παέγια με θαλασσινά

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ελληνική και καλοκαιρινή paella.

Υλικά:

1 λίτρο νερό
1 κ.γλ. σαφράν
1 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μπουτάκια φιλέτα κοτόπουλου
2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φλ. ρύζι νυχάκι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. αρακάς
6 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το νερό και το αφήνεις να πάρει μία βράση
Προσθέτεις τον κρόκο Κοζάνης ανακατεύεις καλά και το αφαιρείς από την εστία
Σε μια δεύτερη ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Το τοποθετείς σε ένα πιάτο και το αφήνεις στην άκρη
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρεις το λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Το τοποθετείς στο ίδιο πιάτο με το κοτόπουλο
Σοτάρεις την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτεις το ρύζι ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα
Ρίχνεις τις ντομάτες, ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το νερό με τον κρόκο Κοζάνης
Το αφήνεις να πάρει μια βράση και προσθέτεις το κοτόπουλο
Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη
Ρίχνεις τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10-15 λεπτά
Λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τις γαρίδες και το λουκάνικο
Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα, το αποσύρεις από την εστία και σερβίρεις.

 


Πηγή