Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, Αλέξανδρο.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος, που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, σημειώνει πως η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο δίκτυο που είχε χτίσει ο Παντσέρι, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, που εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή.
Όπως σημείωσε, η αξία της Εύας Καϊλή ήταν μεγάλη για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς την εκμεταλλεύτηκε, επειδή αποτελούσε ένα ισχυρό πρόσωπο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για να ασκεί επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ και το Μαρόκο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ανεπίσημες έρευνες για το Qatar Gate είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπου και άρχισαν να σημειώνονται τα μπαράζ συλλήψεων στις Βρυξέλλες.
Στο μεταξύ η Εύα Καϊλή είδε για πρώτη φορά σήμερα Σάββατο (7/1) στις φυλακές στις Βρυξέλλες και όπως περιγράφει ο συνήγορός της στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο αποχωρισμός τους ήταν «οδυνηρός».
Δημητρακόπουλος: Οδυνηρός ο αποχωρισμός από την κόρη της – Σύντομα νέο αίτημα
Η κατηγορούμενη στην υπόθεση Qatar gate, αναμένεται να υποβάλει νέο αίτημα για να ξαναδεί την κόρη της, ενώ στο τέλος του μήνα αναμένεται να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με περιοριστικούς όρους.
«Η στιγμή του αποχαιρετισμού ήταν οδυνηρή για την Εύα, η μικρή όμως ευτυχώς δεν κατάλαβε τίποτα» δήλωσε ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την τηλεόραση του Star.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πολύ σύντομα η Εύα Καϊλή θα υποβάλει εκ νέου αίτημα προκειμένου να συναντήσει ξανά το παιδί της, το οποίο όσο οι γονείς του είναι προσωρινα κρατούμενοι, μένει με τον παππού. Το πρώτο αίτημα είχε απορριφθεί με δικαιολογία την απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων. Κάτι που η πλευρά της Καϊλή είχε θεωρήσει ότι ήταν μέο πίεσης προκειμένου να την κάνουν να μιλήσει.
Nα σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο πατέρας της Εύας Καιλή και ο σύντροφός της θα καταθέσουν εκ νέου στις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, καθώς συγκεντρώνονται συνεχώς στοιχεία για την υπόθεση Qatar gate. Στο τέλος του μήνα η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής θα σταθεί ξανά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου διεκδικώντας για μια ακόμα φορά να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση από περιοριστικούς όρους, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός με βραχιολάκι.
Παράλληλα στην Ελλάδα συνεχίζεται η διπλή έρευνα του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Χρήστου Μπαρδάκη και του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για πιθανή δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της Εύας Καιλή και του συζύγου της. Στο στόχαστρο βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα. Ήδη τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν δεσμευτεί.
Η πρώτη συνάντηση της Εύας Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές Χάρεν Λεπτομέρειες από την πρώτη συνάντηση της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο Qatar Gate , Εύας Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών μετέδοσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Ειδικότερα, στην πρώτη συνάντηση που είχε η Eύα Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται για εμπλοκή στο Qatar Gate, αναφέρεται με περισσότερες λεπτομέρειες η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Η κόρη της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου πήγε στις φυλακές όπου κρατείται η μητέρα της με τον παππού της και πατέρα της Εύας Καίλή στις 16:20 το απόγευμα της Παρασκευής (6/1) και αναχώρησαν τρεις ώρες αργότερα στις 19:20.
Ο Αλέξανδρος Καϊλής και η περίπου 2 ετών κόρη της Εύας Καϊλή έφτασαν με ταξί στις φυλακές Χάρεν που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την πλευρά της Εύας Καϊλή «ήταν χαρούμενη που συνάντησε την κόρη της μετά από έναν μήνα».
«Μητέρα και κόρη έπαιξαν μαζί για περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά, το δωμάτιο ήταν ωραίο και δεν θύμιζε σε κάτι φυλακή» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση αυτή στις φυλακές θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται, ότι ο χώρος στον οποίο συνάντησε η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, την κόρη της, είναι ειδικά διαμορφωμένος για τέτοιες περιστάσεις και μοιάζει περισσότερο με σχολική τάξη, παρά με φυλακή.