Ιταλία: Πλημμύρες σκότωσαν τουλάχιστον 8 ανθρώπους

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στη Μπολόνια. Πόλεις και χωριά στην επαρχία Εμίλια Ρομάνα κατακλύστηκαν από τα ορμητικά νερά που μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα.

Μία νεαρή μητέρα έχει στα χέρια το μωρό της και καλεί σε βοήθεια. Το νερό ανεβαίνει γρήγορα και έχει φτάσει στους ώμους της.

Κάποιοι πέφτουν στο νερό, κολυμπούν μέχρι την πόρτα του σπιτιού της ενώ η γυναίκα με το ένα χέρι κρατιέται από το χερούλι και με το άλλο σφίγγει γερά το βρέφος.

Ο ένας άντρας παίρνει το παιδί και κολυμπάει προς ένα ψηλότερο σημείο. Ο δεύτερος βοηθάει τη νεαρή μητέρα να κολυμπήσει καθώς οι πλημμυρισμένοι δρόμοι της Τσεζένα κρύβουν κάτω από τα νερά αυτοκίνητα και έπιπλα.

Η βόρεια επαρχία της Ιταλίας δέχθηκε 130 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες με συνέπεια να υπερχειλίσουν 12 ποταμοί και χείμαρροι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και οι νεκροί είναι πάνω από 8 ενώ υπάρχει και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.

Οι κλήσεις για βοήθεια είναι αμέτρητες. Ελικόπτερο της ιταλικής ακτοφυλακής έσωσε δύο ηλικιωμένους από αυτό το πλημμυρισμένο σπίτι.

Η μόνη έξοδος των ενοίκων ήταν ο φεγγίτης της σοφίτας.

Σε όλη την επαρχία της Εμίλια Ρομάνα έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.


Πηγή