Ιταλία: Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη η περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια

Σοκαριστικές εικόνες στην Ιταλία, όπου το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, προκάλεσε φονικές πλημμύρες.

Αυξάνεται ο – προσωρινός – απολογισμός της κακοκαιρίας, καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε οκτώ, με κάποια ιταλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εννέα, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους, καθώς περίμεναν τους διασώστες να τους προσεγγίσουν με ελικόπτερα, ενώ άλλοι κολύμπησαν στους πλημμυρισμένους δρόμους, περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα που επέπλεαν, για να φτάσουν σε ασφαλή σημεία.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας υπογραμμίζει ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων».

Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.


Πηγή