ΗΠΑ: Δικαστήριο καταδικάζει emoji για επενδυτικές συμβουλές

Tα emoji έχουν εισβάλει σχεδόν σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής και επικοινωνίας. Πλέον μπορεί να αποτελούν και επενδυτική συμβουλή.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης έκρινε ότι emoji όπως ο πύραυλος, ο χάρτης μετοχών και οι τσάντες χρημάτων σημαίνουν «οικονομική απόδοση της επένδυσης».

Σε ένα tweet της , η πρώην επικεφαλής του κλάδου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) Lisa Braganca προειδοποίησε τους χρήστες για τις πιθανές νομικές συνέπειες της χρήσης emoji που μπορεί να υποδηλώνουν μελλοντικά κέρδη.

Η ίδια έγραψε στο Twitter:

Η Braganca μοιράστηκε μάλιστα τον σύνδεσμο της απόφασης του δικαστή Victor Marrero, ο οποίος επεσήμανε ότι ορισμένα tweets που δημοσιεύονται περιέχουν emojis που δείχνουν οικονομικές αποδόσεις.

Αντιδράσεις

«Και παρόλο που η κυριολεκτική λέξη «κέρδος» δεν περιλαμβάνεται σε κανένα από τα tweets, τα emoji «rocket ship», τα emoji «stock chart» και τα emoji «money bags» αντικειμενικά σημαίνουν ένα πράγμα: μια οικονομική απόδοση της επένδυσης», έγραψε.

Ο Oscar Franklin Tan, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της πλατφόρμας NFT Enjin, σχολίασε επίσης το θέμα, λέγοντας στην Cointelegraph ότι η απόφαση δεν πρέπει να δημιουργήσει έναν «επικίνδυνο κανόνα» σύμφωνα με τον οποίο τα emoji δημιουργούν τίτλους NFT: «Τα δικαστήρια θα πρέπει να προστατεύουν τα νευρικά, ελεύθερα μηνύματα στις κοινότητες NFT, επειδή οι αναρτήσεις και τα emoji είναι επίσης μέρος της ελευθερίας του λόγου».

Μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης αντέδρασαν στην προειδοποίηση και δημοσίευσαν διάφορες απαντήσεις στο Twitter. Ένας χρήστης του Twitter περιέγραψε την είδηση ​​ως «τραγική», ενώ ένας άλλος επεσήμανε ότι η ελευθερία του λόγου δεν επεκτείνεται πλέον στα emoji. Εν τω μεταξύ, ένας χρήστης αποφάσισε να κάνει μια δήλωση σχετικά με τις έννοιες της χρήσης των emoji.

Πηγή: OT.gr