Ιωνικός Νίκαιας- Ηρακλής 74-62: Είχε πύργους στρατηγό και στρατιώτη

Ο Ιωνικός διατήρησε τις ελπίδες παραμονής στην Basket League αφού νίκησε τον Ηρακλή και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων που χρειαζόταν

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έβαλε στην υπόθεση της παραμονής ο Ιωνικός Νίκαιας αφού επικράτησε 74-62 του Ηρακλή.

Το θέμα είναι ότι ο Ιωνικός πήρε μια νίκη που ήταν διπλή. Κι αυτό διότι κάλυψε τη διαφορά των 5 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο «Ιβανώφειο» κάτι που σημαίνει ότι απέκτησε το «πάνω χέρι» στην υπόθεση της παραμονής.

Οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών (5) αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και κάποια άλλα δεδομένα:

-Πρώτον ότι ο Ηρακλής έχει να αντιμετωπίσει και την ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών και περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ όπου έχει προσφύγει. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η απόφαση αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αν δεν επιστραφούν οι βαθμοί τότε ο Ηρακλής αποχαιρετά την Basket League.

-Αν επιστραφούν οι βαθμοί, ο Ηρακλής θα σωθεί μόνο αν κάνει τουλάχιστον μια νίκη παραπάνω από τον Ιωνικό. Να υπογραμμίσουμε απλώς ότι ο Ιωνικός έχει να παίξει κατά σειρά με ΠΑΟΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Λάρισα (εκτός). Ο Ηρακλής έχει Λαύριο (εντός), Προμηθέα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα, ο Ιωνικός έκανε το ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο αφού αμυντικά λειτούργησε το σχήμα με Μαυροκεφαλίδη και Τούμπα (οι πύργοι), ενώ ο Κολοβέρος (ο στρατιώτης) δυσκόλεψε την κυκλοφορία του Ηρακλή και έδωσε πνοή με κρίσιμους πόντους. Έτσι βρήκε συμπαράσταση ο εκπληκτικός Χάμιλτον (ο στρατηγός) και ο Ιωνικός έφτασε στη νίκη και με τη διαφορά που ήθελε.

Ποιοτικά ο αγώνας δε διεκδικεί δάφνες αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε την πίεση που είχαν οι δύο ομάδες καθώς ουσιαστικά ήταν «τελικός»

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 33-29, 49-49, 74-62

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Τσίκληρας): Μουσταφά 1, Ντέιβις 9, Χάμιλτον 25, Κολοβέρος 12, Μαυροκεφαλίδης 17, Χατζηκυριάκος, Τζόλος, Αρσενόπουλος 3, Γκιουζέλης, Τούμπα 7, Μόουζες

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Σταμάτης 9, Χένρι 10, Γκάρετ 8, Φίλλιος 3, Έιμπραμς 10, Χαριτόπουλος 3, Ντόλεζαϊ 7, Παπαδάκης 12


Πηγή