Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν είναι κάτι ξέχωρο και αντίπαλο προς τον λαό μας

«Η Εκκλησία δεν είναι κάτι ξέχωρο από τον λαό μας. Δεν είναι κάτι αντίπαλο. Αν μερικοί έχουν αυτές τις απόψεις, μπορούν να τις έχουν. Εμείς που είμαστε σε αυτόν τον χώρο, σε αυτήν την πατρίδα, πρέπει να ξέρουμε ότι η σωτηρία, η δύναμη, η λύση των προβλημάτων, έγκειται στη συναλληλία, στη συνεργασία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων, όπου τέλεσε το πρωί της Κυριακής το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

«Ο παπάς, ο δήμαρχος, ο βουλευτής, ο υπουργός δεν χωρίζουμε τίποτα, αλλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε τις απόψεις μας, αλλά δεν έχουμε εχθρότητα. Έτσι, αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει παράδειγμα και να τους αγκαλιάζει όλους χωρίς διακρίσεις. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας σήμερα και όλες τις φορές που περάσαμε κρίσεις», εξήγησε.

Τέλος, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε «ο Θεός να ενισχύει τους πατέρες του ναού και όλους τους συνεργάτες, τους γονείς και τα παιδιά, ώστε εδώ να είναι ένα φυτώριο που μπορεί να έχει τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά θα έχει, πάνω από όλα, την αγάπη που τα σκεπάζει όλα και ξέρει να βγάζει τα αγκάθια όπου υπάρχουν».


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ