Θα τις λατρέψετε!
Υλικά
200 γρ. μέλι
100 γρ. κακάο
½ κ.γ. κανέλα
300 γρ. φρέσκους χουρμάδες, ψιλοκομμένους
50 γρ. φιστικοβούτυρο
30 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
50 γρ. δημητριακά ρυζιού
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μέλι, το κακάο, την κανέλα και τους χουρμάδες.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τα δημητριακά ρυζιού και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να καλυφθούν τα υλικά καλά με τη σάλτσα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×30 εκ. με λαδόκολλα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του με μία σπάτουλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή