Η Ζωή Ράπτη για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Η δεύτερη νύχτα των ερευνών για τα σωστικά συνεργεία κύλησε μέσα σε ένα σκηνικό φρίκης από καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια

Πάνω από ένα εικοσιτετράωρο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα.

Η δεύτερη νύχτα των ερευνών για τα σωστικά συνεργεία κύλησε μέσα σε ένα σκηνικό φρίκης από καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια.

Τα μοιραία λάθη, ο ανθρώπινος παράγοντας, τα συστήματα ασφαλείας και τα μεγάλα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου έρχονται στο προσκήνιο, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των γεγονότων.

Η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Υγείας για θέματα ψυχικής Υγείας μίλησε για το πλάνο των ενεργειών που είναι σε εξέλιξη για να προσφερθεί ψυχολογική στήριξη τόσο στους τραυματίες όσο και στους συγγενείς των θυμάτων.

«Αυτό που θα γίνει σήμερα είναι η συνέχιση στην ψυχολογική υποστήριξη, όπως και χθες. Ειδικοί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί υπάρχουν και στα αμφιθέατρα των νοσοκομείων όπου πηγαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν».

Αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία η υφυπουργός ανέφερε ότι αυτή την στιγμή τα νοσοκομεία είναι στην φάση της ταυτοποίησης.

Ενώ για το πλάνο που ψυχολογικής υποστήριξης που έχει διαμορφωθεί εξήγησε η κα Ράπτη: «Για την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που είναι στα νοσοκομεία και για όσο θα νοσηλεύονται η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι για όσο χρειαστεί θα υποστηρίζονται από ειδικές ομάδες ψυχικής υγείας».

Στη συνέχεια η ψυχολογική στήριξη θα συνεχιστεί σε ψηφιακή μορφή, δηλαδή εξ αποστάσεως ή ακόμη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν ποια εξωτερικά ιατρεία μπορούν να επισκεφθούν και να κλείσουν το ραντεβού τους.


Πηγή