Η νύχτα που έκλεψαν φορτηγό και προσπάθησαν να το πουλήσουν στο άψε σβήσε στην Κοζάνη

Συλλήψεις και αποκαλύψεις στην Κοζάνη για σπείρα που κρυβόταν πίσω από έξι κλοπές τόσο στην πόλη, όσο και στη γειτονική Πτολεμαϊδα…

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών συνολικά 6 κλοπές που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22-02-2023 έως 02-03-2023 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε συνεργείο αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 02-03-2023 το πρωί, 2 Έλληνες, ηλικίας 50 και 26 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και τρίτου ατόμου. Μετά από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Ειδικότερα το τελευταίο δεκαήμερο, πραγματοποίησαν συνολικά 5 κλοπές σε καταστήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα των ιδιοκτητών, κατά περίπτωση και μία από συνεργείο αυτοκινήτων όπου αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια επιχείρησαν να πουλήσουν.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, ακολούθως επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία είτε κύριες εισόδους είτε παράθυρα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου ατόμου, καθώς και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

newsit.gr


agrinio24.gr