Η ιστορία της Ντέπυς Κοξένογλου, φέρνει στο προσκήνιο την αληθινή ΕΠΟ

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που τα φέρνει έτσι η επικαιρότητα να συναντηθώ με την ΕΠΟ, μου έρχεται πάντα ο (ελληνικός και ισοπεδωτικός) τίτλος της ίδιας ταινίας των αδερφών Κοέν: «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους». Εκείνο το αριστούργημα που σάρωσε τα Όσκαρ προ 15ετιάς με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ στην ερμηνεία της ζωής του.

Διαβάστε επίσης: Στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ… πέναλτι. Στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός… Σαββατόβραδο

Γιατί: Μάλλον διότι μου φαίνεται όσο ταιριαστό ακούγεται. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, καμιά σωτηρία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο όσο αυτό είναι παραδομένο (ου μην παρατημένο) στα χέρια ανθρώπων επικίνδυνων που παριστάνουν ότι κρατούν την διοίκηση του.

Εκείνων που η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη επιτρέπουν να ξεσαλώνουν εδώ και έναν χρόνο μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ. Για UEFA/FIFA ούτε λόγος: Οι συγκεκριμένοι παρακαλούσαν να βρεθεί κάποιος που θα τους ξεμπλέξει από τα δίχτυα αυτής της ιστορίας. Όταν βρήκαν τρόπο «απόδρασης» εξαφανίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Κάπως έτσι μεγαλώνει ένα «τέρας» που  κάποιοι το έθρεψαν και το νομίζουν ακόμη για κατοικίδιο τους δίχως να καταλάβουν ότι σύντομα θα τους… φάει. Το ίδιο που πλέον συχνά-πυκνά αρχίζει και τρομάζει κάθε ψύχραιμο παρατηρητή. Ποιος ξεχνά ότι πριν από μερικούς μήνες έβαλε στο «κεφάλι» του και έναν ακροδεξιό που παριστάνει τον πρόεδρο. Έναν άνθρωπο που απέβαλλε η πολιτική σκηνή της χώρας όταν κατάλαβε πως από μια σημαντική θεσμική θέση ήταν προνομιακός συνομιλητής της Χρυσής Αυγής. Τον ίδιο που εδώ και μερικά 24ωρα είναι πρωταγωνιστής σε μια υπόθεση «απόλυσης» ενός υπαλλήλου με τρόπο… μεσαιωνικό.

Ίσως έχετε ακούσει κάπου-κάτι για τον τρόπο με τον οποίο η Ντέπυ Κοξένογλου απομακρύνθηκε από την Ομοσπονδία. Ήταν εκεί 23 χρόνια. Τον Μάρτη της ανακοινώθηκε ο «υποβιβασμός» της δίχως αιτιολογία. Τον Οκτώβρη πως θα πρέπει να τα μαζέψει από το πάρκο Γουδή. Για την ακρίβεια δεν της το είπαν. Τυπικά δεν το γνωρίζει ακόμη καθώς η απόλυση είναι ακόμη… προφορική. Το έμαθε από συγκεκριμένα ΜΜΕ που δεν έχουν πρόβλημα να αποτελούν «εργαλεία» στα χέρια της συγκεκριμένης «παρέας» που έχει αλώσει την ΕΠΟ.

Ήταν κακή υπάλληλος η κ. Κοξένογλου; Ίσως. Δεν είναι ποινικό αδίκημα να κριθεί κάποιος πως δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αρκεί φυσικά να υπάρχει κάποιος έντιμος τρόπος αξιολόγησης ειδικά σε οργανισμούς όπως μια αθλητική ομοσπονδία. Είναι ποινικό αδίκημα όμως το να μην μαθαίνει κάποιος εργαζόμενος τον λόγο για τον οποίο απολύεται από την υπηρεσία του (και απλά να τον… διαβάζει σε προπαγανδιστικές ιστοσελίδες). Είναι ανήθικο και σίγουρα ποινικά κολάσιμο επίσης το να διαπομπεύεται μέσα από δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκου ότι δήθεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό παράπτωμα και «για νομικούς λόγους θα πρέπει να απομακρυνθεί».

Τι θα πει απόλυση για νομικούς λόγους; Και ποιοι νομικοί λόγοι είναι αυτοί που δεν αναφέρονταν επ ουδενί στην «εισήγηση» για την απόλυση της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πέμπτης. «Αναζητώ στα έγγραφα που γνωστοποιήθηκαν ενόψει της συνεδρίασης να δω εάν υπάρχει οποιαδήποτε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ αναφορικά με το ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην ανάγκη απόλυσης αλλά δεν βρίσκω το παραμικρό. Όπως επίσης δεν βλέπω πουθενά οποιαδήποτε εκτίμηση αναφορικά με το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις της απόλυσης αυτής εις βάρος της Ομοσπονδίας σε περίπτωση που υπάρξει δικαίωση της υπαλλήλου από τα δικαστήρια. Και μάλιστα μιας υπαλλήλου που όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι από τους αρχαιότερους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας» αναφέρει ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή που έστειλε για το θέμα στον Μπαλτάκο.

«Η απόλυση αυτή έχει ζητηθεί από εμένα από την 1η Ιουνίου» είπε ο Τάκης Μπαλτάκος. Από την ημέρα δηλαδή που ανέλαβε. Άρα δεν διαπίστωσε ο ίδιος αν «στέκει». Άρα δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Άρα απλά εκτέλεσε ένα «συμβόλαιο» της προηγούμενης διοίκησης. Εκείνης από τα… παρατράγουδα της θητείας του «αναπληρωτή» Δημητρίου και των υπολοίπων που μπήκαν σε τρίμηνη αργία από την ΕΠΟ για το σκάνδαλο της Επιτροπής Εκτάκτων Υποθέσεων.

Κερασάκι στην τούρτα; Η απόλυτη καταπάτηση του βασικότερου εργασιακού δικαιώματος. Η αποζημίωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟ απολύει την κ. Κοξένογλου δίχως να την αποζημιώσει για τα 23 χρόνια της προσφοράς και των υπηρεσιών της. Και όλα αυτά δίχως να έχει προβεί σε κάποια προειδοποίηση. Δίχως από το να την έχει περάσει από κάποια «πειθαρχική επιτροπή». Δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Είπαν σε μια εργαζόμενη γυναίκα μετά από 23 χρόνια, ότι την απολύουν «για νομικούς λόγους» και… νομίζουν ότι καθάρισαν. Προφανώς σε όλα τα Δικαστήρια της Ελλάδας αυτή η επιλογή της Ομοσπονδίας θα κοστίσει πολλές χιλιάδες ευρώ. Αλλά τι τους νοιάζει; Σάμπως τα δικά τους λεφτά θα δώσουν; Τα λεφτά των ΠΑΕ έχουν στα χέρια τους και παριστάνουν τους καμπόσους


Πηγή