Η ΕΑΒ παραδίδει το πέμπτο F-16 Viper – Ξεκινούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης

Η 5η «Οχιά» της Πολεμικής Αεροπορίας βγήκε από τα υπόστεγα της ΕΑΒ και είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ελληνικό οπλοστάσιο. Το αναβαθμισμένο F-16 Viper είναι το πρώτο που ολοκληρώνεται από τη στιγμή που το πρόγραμμα μπήκε στην κύρια φάση εξέλιξης και σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Τρίτη θα απογειωθεί από την Τανάγρα με προορισμό τη «φωλιά» του, την 115 Πτέρυγα Μάχης της Κρήτης.

Η νέα «Οχιά», θα ενταχθεί στην 343 Μοίρα «ΑΣΤΕΡΙ», την πρώτη της Πολεμικής Αεροπορίας που παραλαμβάνει τα αναβαθμισμένα F-16 και το προσωπικό της εκπαιδεύεται ήδη στις εντυπωσιακές τους δυνατότητες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ΕΑΒ θα παραδίδει ένα μαχητικό κάθε μήνα, δηλαδή 12 τον χρόνο, ώστε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας να συμπληρωθεί ο αριθμός των 83 Viper.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν η Άγκυρα ξεπεράσει το «μπλόκο» του αμερικανικού Κογκρέσου και πάρει το πράσινο «φως» για την προμήθεια 40 νέων και την αναβάθμιση 79 F-16 στο επίπεδο Viper, όταν θα παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη η Ελλάδα θα διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις πλήρεις Μοίρες από τις φονικές «Οχιές». Η εξοικείωση του χειριστή στο νέο περιβάλλον του F-16 δεν είναι εύκολη υπόθεση, έτσι, η εμπειρία που θα έχουν συγκεντρώσει οι Έλληνες πιλότοι θα τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ