H Αaron Rose Philip είναι μαύρη, τρανς γυναίκα με αναπηρία, μοντέλο και μίλησε στη Vogue

Η Aaron Rose Philip, το 2018 έγινε το πρώτο μαύρο τρανς άτομο με αναπηρία που έκανε συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο μοντέλων. Το 2020, έκανε την πρώτη της μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την φθινοπωρινή κολεξιόν του Moschino ενώ εμφανίστηκε και στις πασαρέλα του οίκου για την κολεξιόν SS20.

Πολλοί θα μπορούσαν να βρουν ένα εκατομμύριο λόγους για να μην ακολουθήσει το όνειρό της στον κόσμο της μόδας, όμως εκείνη, είναι η πιο δυναμική εκπρόσωπος της Generation Z στο modeling και μετρά ήδη εξώφυλλα στα περιοδικά V και Paper.

Η Aaron Rose Philip γεννήθηκε στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση όταν ήταν μωρό. Μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στις ΗΠΑ όταν ήταν μόλις τριών ετών και εγκαταστάθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή με το internet και ξεκίνησε το blog της στο Tumblr με το όνομα «Aaronverse».

Όταν ήταν μόλις 12 ετών, ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος του Tumblr, David Karp ανακάλυψε το ιστολόγιο της και της ζήτησε να μιλήσει στα κεντρικά γραφεία του Tumblr για το blog της και για την εγκεφαλική παράλυση.Το 2015, όταν η Aaron Rose Philip ήταν 14 ετών, εμφανίστηκε ως μη δυαδικό άτομο για αρκετά χρόνια. Το 2018, έκανε coming out ως trans γυναίκα.

«Αυτή η χρονιά ήταν ίσως η πιο τρελή περίοδος της ζωής μου (με την καλή έννοια). Όταν άρχισα πραγματικά να επικεντρώνομαι στο να κάνω τα πράγματα που αγαπώ, οι άνθρωποι άρχισαν να με βλέπουν όπως πραγματικά είμαι» λέει η ίδια στη Vogue.

«Μέχρι τον Ιανουάριο δεν ήξερα τι θα έρθει στον δρόμο μου. Κατέληξα να κάνω έξι εξώφυλλα σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά. Η εβδομάδα μόδας του Φεβρουαρίου ήταν πιο ενεργή για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Δούλεψα με την Collina Strada, μια τεράστια στιγμή για μένα. Η πανδημία ήταν ακόμα σε πλήρη ισχύ, αλλά τα πράγματα εξακολουθούσαν να κινούνται στον κόσμο της μόδας» συνεχίζει.

«Είμαι σε θέση να εργάζομαι και να συνεργάζομαι με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, και να μπορώ να υπάρχω στον κόσμο που έχω φτιάξει για τον εαυτό μου. Ήρθα σε έναν κλάδο που δεν είχε κανένα είδος inclusivity, οπότε αισθάνομαι πραγματικά ευχαριστημένη κάνοντας το» εξηγεί.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μόντελινγκ όταν ήμουν γύρω στα δεκαέξι ή δεκαεπτά. Κοιτούσα περιοδικά μόδας και δεν έβλεπα κανέναν που να μου μοιάζει. Έβλεπα όλα τα shows και ήταν μου έκανε εντύπωση πόσοι άνθρωποι πραγματικά πιστεύουν ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θέλουν κι εκείνα να ντύνονται και να νιώθουν καλά. Αποφάσισα, “Θα κάνω αυτή τη δουλειά γιατί, γιατί όχι;”. Είμαι ένα ταλαντούχο μοντέλο με αναπηρία, που τυχαίνει να είναι και μαύρη τρανς γυναίκα. Θέλω να έχω το ίδιο επίπεδο επιτυχίας και ευκαιριών με τους συνομηλίκους μου. Αυτό που έκανα ήταν να δημιουργήσω έναν στόχο και σκεφτώ πώς ήθελα να μοιάζει η καριέρα μου στο μόντελινγκ και στη συνέχεια χαρτογράφησα όλα τα βήματα που πίστευα ότι θα χρειαζόμουν για να φτάσω εκεί που ήθελα να πάω. Έκανα λοιπόν κάθε βήμα και έκτοτε δεν έχω σταματήσει να τρέχω» καταλήγει.

Η Aaron έχει πλήρη επίγνωση του ρίσκου που πήρε επιλέγοντας αυτή την δουλειά και για όσα έχει καταφέρει ως τώρα πιστεύει ότι  «οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να πουν ότι είναι απλώς μια μικρή στιγμή στον χρόνο. Έγινε και δείτε πόσο φυσιολογικό φαίνεται τώρα, πόσο καλό και δημοφιλές και cool είναι. Το όραμά μου δεν είναι περίπλοκο, είμαι μόλις 20 ετών και είμαι μοντέλο που είναι έτοιμο να δουλέψει».


Πηγή