Γκεμπρεγεσούς (ΠΟΥ): Στους πολέμους δεν δίνεται η ίδια προσοχή στις ζωές των μαύρων όπως των λευκών

Οι υπόλοιπες χώρες όπου μαίνεται πόλεμος, δεν τυγχάνουν ανάλογης προσοχής, με την Ουκρανία, δήλωσε συγκινημένος ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς διαπιστώνοντας ότι ο κόσμος «δεν δίνει την ίδια προσοχή στις ζωές των μαύρων και στις ζωές των λευκών».

«Όλη η προσοχή που δίνεται στην Ουκρανία είναι φυσικά πολύ σημαντική γιατί έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ούτε ένα κλάσμα (αυτής της προσοχής) δεν δίνεται στο Τιγκράι (σ.σ. την περιοχή της Αιθιοπίας από την οποία ο ίδιος κατάγεται, σε μια περιοχή πλήρως αποκλεισμένη, όπου μαίνεται αιματηρός πόλεμος), στην Υεμένη, το Αφγανιστάν, τη Συρία και σε όλα τα υπόλοιπα», είπε συγκινημένος ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οφείλω να είμαι ευθύς και ειλικρινής, ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ανθρώπινη φυλή. Κάποιοι είναι πιο ίσοι από άλλους», είπε δρ Τέντρος, παραφράζοντας τον συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ (“κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ίσοι από τους άλλους”).


cnn.gr