Γκάρι Λίνεκερ: Σάλος στο BBC & πολιτικές αντιδράσεις για την απομάκρυνσή του

Αντιδράσεις

Η αιτία για όλα αυτά; Τα πρόσφατα tweet του Γκάρι Λίνεκερ, σε ένα από τα οποία χαρακτήριζε τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών περισσότερο από απαίσιες.

Ο Λίνεκερ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκρινε το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Η διοίκηση του BBC αποφάσισε πως παραβίασε τον κανόνα της δημοσιογραφικής αμεροληψίας. Το ίδιο το μέσο ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκησή του.

Οι ερωτήσεις προς τον γενικό διευθυντή του BBC, καθόλου εύκολες.

«Γιατί αυτήν τη φορά είναι διαφορετική η αντίδραση με τον Γκάρι Λίνεκερ; Αμφισβητείτε την αμεροληψία του αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν τη δική σας. Λένε πως υποκύψατε στην πίεση από την βρετανική κυβέρνηση, το Συντηρητικό κόμμα, του οποίου ήσασταν κάποτε μέλος, και τον δεξιό Τύπο για να λάβετε μέτρα κατά του Γκάρι Λίνεκερ».

Στο πλευρό του παρουσιαστή στέκονται, πέρα από τους συμπαρουσιαστές του, Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ, και οι συντελεστές της εκπομπής. Οι αγώνες το τρέχων διήμερο μεταδόθηκαν χωρίς περιγραφή ενώ και πολλοί είναι οι προπονητές και αθλητές που ενημέρωσαν το BBC πως δε θα κάνουν δηλώσει πριν και μετά το πέρας των παιχνιδιών.

Πολιτικές διαστάσεις

Το θέμα, όπως αναμενόταν, πήρε και πολιτικές διαστάσεις, με την Downing Street να υπογραμμίζει πως επιθυμεί τη λύση του προβλήματος και να αποσαφηνίζει πως η ίδια δεν έχει αρμοδιότητα στον εθνικό ραδιοτηελοπτικό φορέα.

Η αντιπολίτευση από την άλλη, μιλά για κύκλωμα των Συντηρητικών που επιχειρεί να φιμώσει τους δημοσιογράφους με αντίθετη από της κυβέρνησης άποψη.


Πηγή