Γιώργος Κατρούγκαλος: Η δήλωση για τη φορολόγηση έφερε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα δηλώνει αποφασισμένος να βάλει τέλος σε μία μακρά πορεία που τον έφερε από την διεθνή ακαδημαϊκή καριέρα και τα τηλεοπτικά πάνελ στην Βουλή.

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία. Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη», δήλωσε ο πολιτικός.

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 27/3/1963 ο Γιώργος Κατρούγκαλος από νωρίς θα πολιτικοποιηθεί και σε ηλικία 15 ετών. Οργανώνεται στην ΚΝΕ, μάλιστα εκλέγεται Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς της Ιωνιδείου Πρότυπης Σχολής και στην συνέχεια θα εξελιχθεί σε ένα από τα κεντρικά στελέχη της Πανσπουδαστικής ως φοιτητής.

Στην κεντρική πολιτική ζωή θα μπει με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών  το 2019, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις (2016-2019), υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης έως τον Νοέμβριο του 2016 και έχει διατελέσει επίσης αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ευρωβουλευτής από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015.

Στην πολιτική διαδρομή του θα τον ακολουθεί πάντα ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου (4387/2016) που ανέτρεψε το συνταξιοδοτικό καθεστώς, φέρνοντας αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων.

Για τη δράση του έχει παρασημοφορηθεί με το Μεγαλόσταυρο του Πρίγκιπα Ερρίκου του Θαλασσοπόρου της Πορτογαλίας και το Μεγαλόσταυρο της Εθνικής Τάξης του Λιβάνου.

Στην προσωπική του ζωή το ενδιαφέρον του θα μονοπωλήσουν οι δύο του κόρες

Το 2020 θα συγκλονιστεί η κοινή γνώμη από την κατάθεση ψυχής που θα κάνει για την σοβαρή περιπέτεια υγείας του. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM, επεσήμανε ότι  κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου check up εντόπισε ένα αιματολογικό πρόβλημα.

«Είχα προγραμματίσει μια θεραπεία με το που έκλεινε η Βουλή που συνδυάζεται με ανοσοκαταστολή, την οποία και έκανα, προκειμένου να μην προχωρήσει το πρόβλημα στον μυελό των οστών», είχε αποκαλύψει.

Τρία χρόνια νωρίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα ξανατραβήξει πάνω του τα φλας καθως εμφανίζεται με σαγιονάρες και κοστούμι.

Ο ίδιος το 2018 ζήτησε την άρση της ασυλίας του από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την έρευνα που γινόταν για τις χρήσεις των ετών 2010-2013 του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Πηγή