Γιώργος Κατρούγκαλος: Δεν θα μετρήσουν οι σταυροί του στα ψηφοδέλτια

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Οι δηλώσεις του με τις οποίες άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ήταν παλιά με το νόμο Κατρούγκαλου που καταργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκάλεσαν σάλο και μεγάλες αναταράξεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη του ανάρτηση ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, ο κ. Κατρούγκαλος επανήλθε και απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, ο κ. Κατρούγκαλος τίθεται εκτός εκλογικής μάχης. Από τη στιγμή όμως, που έχουν βγει τα ψηφοδέλτιά δεν  μπορεί να αποσυρθεί από μόνος του ούτε το κόμμα να τον σβήσει.

Εάν όμως ψηφιστεί και εκλέγει, τότε δεν θα εκλεγεί βουλευτής αλλά στις εκλογές στις 2 Ιουλίου που τα κόμματα θα πάνε με λίστες, θα διαγραφεί. Τότε θα τεθεί εκτός του ψηφοδελτίου και θα βγει από τη λίστα.

Εάν δεν προκύψουν δεύτερες εκλογές τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής αφού ορκιστεί.


Πηγή