Γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν στον πρώτο χρόνο της σχέσης;

[

Σύμφωνα με έρευνες τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν πάνω στον χρόνο. Μάλιστα οι ψυχολόγοι κατέληξαν στους τρεις θεμελιώδεις λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Η αλήθεια

Όσο είσαι ερωτευμένος, συνηθίζεις να αγνοείς βασικά πράγματα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες, δεν θα αγνοούσες. Όχι ότι στο χρόνο πάνω ο έρωτας φεύγει, αλλά είναι το κομβικό σημείο όπου το τοπίο αρχίζει και φθείρει. Τα ελαττώματα υψώνονται αγέρωχα μπροστά σου κι εσύ θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις.

Κι αν δεν μπορείς;

Η εξέλιξη

Μέχρι να κλείσει ο χρόνος είσαι χαλαρός και απλώς περνάς καλά. Από τη στιγμή ωστόσο που ο χρόνος συμπληρώνεται αρχίζουν στο μυαλό σου να έρχονται οι γνωστές σκέψεις: Και πού πάμε; Και πώς το βλέπει; Και από εδώ και πέρα τι; Έλα όμως που υπάρχει πιθανότητα ο παρτενέρ να μην είναι στην ίδια φάση…

Η ρουτίνα

Αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σου, όταν αντί να κάνεις τις γνωστές τρελίτσες στο κρεβάτι σου, επιλέγεις να κοιμηθείς. Και δεν εννοώ μία μέρα που είσαι πραγματικά πτώμα, αλλά όταν ο ύπνος γίνεται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Και ναι, συνήθως αυτό συμβαίνει μεταξύ του πρώτου και δεύτερου χρόνου.

govastileto.gr

Πηγη


Πηγή