Γιατί πρέπει να σταματήσετε να βγάζετε selfie συμφώνα με τους επιστήμονες;

[

Η selfie φωτογραφία στα social media έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια για τον περισσότερο κόσμο. Ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό πρέπει να σταματήσει καθώς το μόνο που κάνει είναι να μας ρίχνει ψυχολογικά.

Οι selfies προκαλούν απίστευτες ανασφάλειες στον κόσμο για το πρόσωπο τους και τα χαρακτηριστικά του καθώς παραμορφώνουν την όψη, εξαιτίας της κοντινής απόστασης που βγαίνουν.

Κανονικά, μια φωτογραφία για να μην είναι αλλοιωμένη, θα πρέπει να τραβηχτεί το λιγότερο από απόσταση 5 μέτρων, όποτε εάν θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία ζήτα από κάποιον να σε τραβήξει από μια άλφα απόσταση.

Όπως έδειξε ιατρική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, το 42% των πλαστικών χειρουργών είχε πελάτες που του ζήτησαν να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις ώστε να βγαίνουν ωραιότεροι στις selfies που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το φαινόμενο αυτό δείχνει αρκετά ανησυχητικό πάντως, αν σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν μια πλαστική, την οποία υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα σκεφτόντουσαν να κάνουν.

Πηγη


Πηγή