Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε το σκυλάκι μας να πιεί θαλασσινό νερό

Δυστυχώς, σε ορισμένους σκύλους αρέσει να πίνουν νερό από τη θάλασσα γιατί το βρίσκουν σαν παιχνίδι. Αν δείτε το σκυλάκι σας να κάνει κάτι τέτοιο, σταματήστε το αμέσως και δώστε του πόσιμο νερό.

Όταν ένας σκύλος καταναλώνει αλμυρό νερό, τότε μπορεί να κάνει διάρροια, έμετο και να αφυδατωθεί. Το αλμυρό νερό διαταράσσει επίσης την ισορροπία των υγρών στο σκυλί σας. Τα σκυλιά με τοξικά επίπεδα νατρίου στον οργανισμό τους έχουν ποσοστό θνησιμότητας υψηλότερο από 50 τοις εκατό, ανεξάρτητα από τη θεραπεία που ακολουθούν.

Όταν συσσωρεύεται πολύ αλάτι στο σώμα ενός σκύλου, τα κύτταρα του απελευθερώνουν νερό για να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν την ανισότητα, που προκαλεί το νάτριο.

Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί μια σειρά από σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων, τραυματισμό στα νεφρά και σοβαρή αφυδάτωση. Εάν ένας σκύλος που έπαθε δηλητηρίαση με αλμυρό νερό δεν θεραπευτεί ιατρικά, η κατάσταση μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραία.

Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα

Η υπερβολική κατανάλωση αλμυρού νερού οδηγεί συνήθως σε εμετό μέσα σε λίγες ώρες. Ενώ οι ήπιες περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν μόνο μερικές διάρροια, σε σοβαρές περιπτώσεις ο σκύλος μπορεί να υποφέρει από αδυναμία, διάρροια, μυϊκό πόνο και επιληπτικές κρίσεις.

Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, ακόμη και διάρροια, καλέστε τον κτηνίατρό σας ή το τοπικό κτηνιατρικό νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για συμβουλές. Ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα δηλητηρίασης από αλμυρό νερό σκύλου είναι περίεργη συμπεριφορά.

Η υπερβολική ποσότητα νατρίου στο σώμα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο σκυλί σας. Μπορεί να μην ανταποκρίνεται, να πέσει σε λήθαργος ή κάτι αντίστοιχο.


Πηγή