Γιαούρτι: Συνδυάστε το με αυτό το συστατικό για ένα υγιές έντερο

Η κατανάλωση γιαουρτιού στην αρχή της ημέρας είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου. Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση είναι γεμάτο προβιοτικά, τα οποία εξισορροπούν τα καλά και τα κακά βακτήρια στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου και βελτιώνουν την πέψη και τη συνολική υγεία. Τα οφέλη του γιαουρτιού που ενισχύουν το έντερο είναι ήδη πολλά, αλλά νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι η προσθήκη μελιού στο γιαούρτι μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τα οφέλη του.

Τα ευρήματα της έρευνας

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι το μέλι μπορεί να υποστηρίξει τις προβιοτικές καλλιέργειες στο γιαούρτι και να ενισχύσει την επίδρασή του στην υγεία του εντέρου. Τα απαραίτητα ένζυμα του οργανισμού φτάνουν στο έντερο σε μικρές ποσότητες και δεν μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα απλά τρώγοντας γιαούρτι. Σύμφωνα με τη μελέτη, η προσθήκη μελιού μπορεί να υποστηρίξει την επιβίωση αυτών των ενζύμων.

Γιατί να συνδυάσετε το μέλι με το γιαούρτι;

  • Το μέλι αντικαθιστά την κανονική ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες
  • Το μέλι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά
  • Συμβάλλει στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα σε σύγκριση με την κανονική ζάχαρη
  • Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών, ενώ το μέλι προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
  •  Τα προβιοτικά του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τις ενζυματικές ιδιότητες του μελιού, συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία του εντέρου και στη βελτίωση της πέψης.
  • Τόσο το μέλι όσο και το γιαούρτι έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από ασθένειες.
  • Η γλυκόζη του μελιού, σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του γιαουρτιού, παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας και βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης.
  • Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, που βοηθούν στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως το έκζεμα και η ακμή.

Προσέξτε!

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το μέλι εξακολουθεί να είναι ένα είδος προστιθέμενης ζάχαρης. Η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αύξησης βάρους και διαβήτη τύπου 2.


Πηγή