Γιάνης Βαρουφάκης: Θυμάμαι ποιος μου επιτέθηκε, δεν ήταν ο 17χρονος

«Ξέρω ποιος με χτύπησε»

Γνωστοί στην αστυνομία, αλλά ακόμη ασύλληπτοι. Οι νεαροί που ξυλοκόπησαν το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, παραμένουν άφαντοι.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στα ίχνη τους, αλλά προς το παρόν μόνο ο 17χρονος που φέρεται να κατέγραφε με το κινητό του την επίθεση, έχει συλληφθεί.

«Έχω το πρόσωπό του στο μυαλό μου μέσα χαραγμένο και σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στη χειρουργική βία» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του.

Στο βίντεο που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Χτυπήματα που του προκάλεσαν κατάγματα στη μύτη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Δε θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές, τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του και είναι και δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη, θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει πως η επίθεση σε βάρος του δεν έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

Το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε ξανά στον Ευαγγελισμό προκειμένου να γίνει επανέλεγχος στην κατάσταση της υγείας του, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κληθεί να περιγράψει το τι συνέβη στις δικαστικές Αρχές.

«Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δε θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο».

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 17χρονου και παντός άλλου υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης προβλέπεται, σε περίπτωση καταδίκης, ποινή κάθειρξης για τους υπαιτίους.

Ο 17χρονος κατηγορούμενος τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας ανηλίκων.


Πηγή