Γιάνης Βαρουφάκης: Με εμφανή σημάδια στο πρόσωπο εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25» – Νέα προσαγωγή

Με εμφανή σημάδια στο πρόσωπο από τα χτυπήματα ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για πρώτη φορά για την επίθεση που δείχθηκε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 περιέγραψε τι συνέβη το βραδύ της Παρασκευής.

«Ήταν εφτά αυτοί που μπήκαν στο εστιατόριο. Εγώ βγήκα έξω, τους είπα πείτε μου ό,τι θέλετε. Ο αρχηγός της συμμορίας που ήταν 25-26-27 χρονών με έσπρωχνε και χτύπαγε. Βγαίνουμε έξω και τότε δέχθηκα τις γροθιές».

Ο Τάκης Θεωρικάκος κατηγόρησε τον γραμματέα του ΜΕΡΑ25 ότι ενήργησε με πρωτοφανή ανευθυνότητα και είπε ψέματα πως του επιτέθηκαν μπράβοι της νύχτας.

«Ο κ. Βαρουφάκης μετατρέπει ακόμα ακόμα και μια απαράδεκτη επιθεση στο πρόσωπό του σε ένα πολιτικό σόου μήπως με αυτόν τον τρόπο καταφέρει και μπει στη Βουλή. Δεν ήθελε τις πρώτες ώρες να συνδράμει στις έρευνες, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και παραπληροφορούσε τον κόσμο».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι ο 17χρονος που συνελήφθη είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ επέμεινε ότι μπορεί να αναγνωρίσει τους δράστες και ότι θα τοποθετηθεί αφού λάβει γνώση τη δικογραφίας.

«Βγαίνουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές, υπουργοί έχουμε όλοι άποψη για ένα έγκλημα, την ώρα που η δικαιοσύνη προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της. Εγώ θα περιμένω τον εισαγγελέα, τον ανακριτή, τους δικαστές, να μου δώσουν μια δικογραφία όταν θα τη διαβάσω στη βάση αυτών που ξέρω θα τοποθετηθώ,».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης οι δράστες του προκάλεσαν 6 κατάγματα στη μύτη και ευχαρίστησε τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού που εξακολουθούν να τον βοηθούν.

Προσαγωγή 19χρονου για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Πριν από λίγο, ένας 19χρονος προσήχθη για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό στον Γιάννη Βαρουφάκη

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένα από τα άτομα που αναγνώρισαν από τις κάμερες ασφαλείας και ανήκουν στον γενικότερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι αστυνομικοί έχουν ενημερώσει την ανακρίτρια και θα εξαρτηθεί από εκείνην εάν θα προχωρήσει σε σύλληψη.


Πηγή