Γιάνης Βαρουφάκης: Καταδικάζουν την επίθεση εις βάρος του πολιτειακή & πολιτική ηγεσία

Ομόφωνη καταδίκη

Το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση τραμπούκων δηλώνοντας:

«Εμείς δε φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επικοινώνησε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 επικοινώνησαν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης», αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βία, ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει ‘πολιτικό’ περιεχόμενο, προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής, από όπου κι αν προέρχεται, δε θα περάσει», λέει το ΠΑΣΟΚ.

Αντιδράσεις από την ανάρτηση Μάδρα

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο ανάρτηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, υπονόησε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης προκάλεσε την επίθεση σε βάρος του.

«Φυσικά είμαστε με τον Γιάνη. Δίπλα του και μακριά από κάθε πράξη βίας που περιορίζει τις αυτονόητες ελευθερίες μας. Μια από τις συνιστώσεις όμως της πολιτικής είναι η σύνεση με σκοπό την αποφυγή τέτοιων πράξεων και όχι την πρόκλησή τους».

Η ανάρτηση Μάρδα προκάλεσε την αντίδραση του μέχρι πρότινος εκπροσώπου Τύπου και νυν υποψηφίου με το ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη, ο οποίος δημοσίευσε επιπλέον σχόλια που φέρεται να έκανε στα social media ο πρώην υπουργός.

«Μήπως τα επεδίωκε; Όταν είσαι πολιτικά στα κάτω σου βρίσκεις τρόπους προβολής για να ανέβεις», φέρεται να έγραψε ο κ. Μάρδας, με τον κ. Κριθαρίδη να απαντά:

«Θα είναι μετά από αυτές τις αδιανόητες αναρτήσεις υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μάρδας κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη; Φανταζόμαστε κι ελπίζουμε πως όχι».

Η επίμαχη ανάρτηση του Δημήτρη Μάρδα πάντως φαίνεται πως έχει κατέβει από το Facebook, κάνοντας λόγο για λάθος.

Στόχος αγνώστων έγινε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρέθηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών στο Ίλιον, όταν ομάδα 4 ατόμων τον προπηλάκισε και επιχείρησε να του επιτεθεί.

Την επίθεση απέτρεψαν οι παρευρισκόμενοι διαδηλωτές, οι οποίοι απώθησαν τους δράστες.


Πηγή