Γιάνης Βαρουφάκης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται – Θύμα επίθεσης στο ίδιο εστιατόριο

Λίγο μετά τις 20.00 όμως μια ομάδα νεαρών μπήκε στο μαγαζί και επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Το χρονικό της επίθεσης

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης βγαίνει έξω από το μαγαζί. Τότε όμως η ομάδα των νεαρών του όρμηξε, χτυπώντας τον με δύναμη στο πρόσωπο.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία. Τραυματισμένος, πήγε πεζός με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το περιστατικό συνέβη στο ίδιο εστιατόριο στο οποίο πριν μερικά χρόνια είχε γίνει και πάλι στόχος επίθεσης. Τότε, είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα.

Με ανάρτηση του ο κ. Βαρουβάκης ισχυρίστηκε ότι η ομάδα νεαρών που του επιτέθηκε δεν ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όμως να κάνει λόγο για ομάδα αναρχικών.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γ. Βαρουφάκης, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να σημειώνει:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, αφού υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις, αποχώρησε από τον «Ευαγγελισμό» λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αναρρώνει στην οικία του.


Πηγή