Γιάνης Βαρουφάκης: Άγνωστοι τον ξυλοκοπήσαν έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια

Επίθεση από ομάδα 20 ατόμων δέχτηκε χθες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ γευμάτιζε σε εστιατόρια στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι μπήκαν στο εστιατόριο και, για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με δύναμη στο πρόσωπο.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία και πήγε πεζός με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη, ενώ έχει κακώσεις και μώλωπες σε άλλα μέρη του σώματός του.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους».

Το περιστατικό συνέβη στο ίδιο εστιατόριο στο οποίο πριν μερικά χρόνια είχε γίνει στόχος επίθεσης. Την επίθεση καταδίκασαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας,  ο πρωθυπουργός και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Με ανάρτηση του ο κ. Βαρουβάκης ισχυρίστηκε ότι η ομάδα νεαρών που του επιτέθηκε σε ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αφού υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις αποχώρησε από τον Ευαγγελισμό λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στην κρατική Ασφάλεια η έρευνα

Η κρατική Ασφάλεια έχει αναλάβει την προανάκριση για το περιστατικό, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι δράστες είναι κακουργήματα και συγκεκριμένα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και η βία κατά πολιτικών προσώπων.


Πηγή