Γαλλία: Αντιδράσεις για την συνέντευξη Γαλλίδας υπουργού στο Playboy

Η υπουργός Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας της Κυβέρνησης Μακρόν, Μαρλέν Σιαπά, ποζάρει φορώντας ελάχιστα ρούχα στην γαλλική έκδοση του περιοδικού Playboy.

Η 40χρονη Γαλλίδα πολιτικός επέλεξε να δώσει συνέντευξη στο περιοδικό εν μέσω κοινωνικής και πολιτικής κρίσης στην Γαλλία. Η συνέντευξη είναι 12 σελίδες, οι τέσσερις με φωτογραφίες της υπουργού.

Τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως η Πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν δεν είχε ενημερωθεί και επέπληξε τηλεφωνικά την υπουργό της για τη συγκεκριμένη επιλογή. Τα σχόλια από την αντιπολίτευση αιχμηρά.

Υπάρχουν όμως και στελέχη της Κυβέρνησης που στηρίζουν την επιλογή της συναδέλφου τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Μαρλέν Σιαπά η οποία είναι μία γενναία πολιτικός, η οποία έχει τον δικό της χαρακτήρα και στυλ που δεν είναι δικά μου αλλά τα σέβομαι».

Το διαδίκτυο γέμισε με παραποιημένες φωτογραφίες της συνέντευξης με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μιλούν σκωπτικά για την κίνηση της Γαλλίδας υπουργού.

Σημειώνεται πως καμία από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη συνέντευξη δεν περιέχει γυμνό.

Στελέχη ακόμη και στο εσωτερικό της Κυβέρνησης ζητούν άμεσα ανασχηματισμό, αξιώνουν όχι μόνο την απομάκρυνση της «αισθησιακής» υπουργού αλλά και της Πρωθυπουργού.

Η ίδια η Σιαπά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε όσους τις επιτίθενται υποκριτές και οπισθοδρομικούς υπογραμμίζοντας πως στην Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες να εκφράζονται όπως θέλουν.

Στην συνέντευξή της η Γαλλίδα υπουργός μιλά σύμφωνα με ανακοίνωση του Playboy αναλυτικά για θέματα ισότητας, δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και πολιτισμό.


Πηγή