Φθινοπωρινή σαλάτα κινόα με γλυκοπατάτα, και σύκο

Δροσερή υγιεινή και δυναμωτική σαλάτα με φρέσκα σύκα.

Υλικά

Kινόα, οποιουδήποτε χρώματος ή ποικιλίας

Zωμό λαχανικών

Γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη

Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στα τέσσερα

Σύκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο

Σπόρους ροδιού

Λίγη φέτα, τριμμένη ή σε κύβους

Σπανάκι

Χυμό από λεμόνι

Ελαιόλαδο

Καρυκεύματα της προτίμησής σας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Ξεπλύνετε τη κινόα σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε τη σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό. Προσθέστε το διπλάσιο όγκο σε νερό.

Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε απαλά.

Παράλληλα, βάλτε τις γλυκοπατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελών σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο και τοποθετήστε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώστε την κινόα και βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά και το χυμό λεμονιού και αφήστε τα να κρυώσουν.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, προσθέστε τα κομμάτια φέτας, το σύκο και τους σπόρους ροδιού, καθώς και μια χούφτα από το σπανάκι σε κάθε πιάτο.


Πηγή