«Φουντώνει» η κόντρα για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής

«Είναι απολύτως ρεαλιστικό να συμφωνήσουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ να φτιάξουμε μια κυβέρνηση μακράς πνόης και να δούμε αν το κόμματα τα μικρότερα που θα είναι στη Βουλή αυτήν την κυβέρνηση θα τη στηρίξουν ή δεν θα την στηρίξουν. Δεν θα βγαίνουν τα κουκιά αν είμαστε δεύτεροι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στην ψήφο ανοχής άφησε αιχμές κυρίως για τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι είναι κολλημένος στις εμμονές του αλλά και για το ΚΚΕ.

«Η πολιτική πρέπει να έχει και ευθύνη. Δεν μπορεί να μη σε ενδιαφέρει πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Εκτός αν το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκης βγουν και πουν στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι άλλα 4 χρόνια και θα κυβερνά με τον τρόπο που κυβέρνησε».

Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας με ψήφο ανοχής ή ειδικού σκοπού λέει η Χαριλάου Τρικούπη που επιμένει σε σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή με την εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας της Βουλής, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε έναν όρο για προγραμματική συμφωνία.

Ούτε ανοχή ούτε συνεργασία λένε Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης.

Tην ίδια ώρα στις 6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ11. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 32,1 και η αξιωματική αντιπολίτευση 26,1%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 9%, ΚΚΕ με 6,2%, κόμμα Κασιδιάρη με 3,9%, Ελληνική Λύση με 3,7% και ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 4,7%  και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8,9%.

Την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο επικρατείας.


Πηγή