Φινλανδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο – Τρεις τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος είναι ανήλικος (12 ετών), συνελήφθη.

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν ζητήσει από περαστικούς να μην πλησιάζουν την περιοχή και από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία παιδιά, επίσης 12 ετών, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου στο σχολείο Βιέρτολα στη Βάντα, προάστιο του Ελσίνκι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

800 μαθητές φοιτούν στο σχολείο

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στο σχολείο Viertola στη Vantaa, ένα προάστιο της πρωτεύουσας Ελσίνκι, το οποίο έχει περίπου 800 μαθητές ηλικίας 7 έως 15 ετών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της μέσης σχολικής ηλικίας. Οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 90.

Όπως και σε άλλα σχολεία της Φινλανδίας, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα μετά το μακρύ Σαββατοκύριακο του Πάσχα (των Καθολικών).

Άγνωστο παραμένει πού βρήκε το όπλο ο ανήλικος δράστης.

Σημειώνεται πως στη Φινλανδία σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι, σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν κυνηγετικά ή άλλου είδους όπλα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των όπλων που μπορεί να κατέχει κανείς, με αποτέλεσμα αυτά που κυκλοφορούν να ξεπερνούν το 1.5 εκατομμύριο.


Πηγή