Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα λαδερά φασολάκια
Υλικά
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. γλ. ζάχαρη
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι στην κατσαρόλα.
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα για 45 λεπτά ή μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν.
Πηγή