Εβίτα Βαρελά: «Όλοι φταίμε για τα Τέμπη» – Η υποψήφια βουλευτής ΝΔ στο MEGA

Η Εβίτα Βαρελά, υποψήφια βουλευτής ΝΔ, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων και είπε πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

«Ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος την 1η Μαρτίου. Τα συναισθήματα αυτά πρέπει να γίνουν δημιουργική δράση. Κανένας δεν ασχολείται αυτήν τη στιγμή με δημοκοπήσεις. Τους πολίτες δεν τους νοιάζει αυτό αλλά η ασφάλειά τους», είπε αρχικά.

Η κ. Βαρελά είπε πως αυτό που θέλει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση είναι η ενίσχυση προσωπικού, αναβάθμιση ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

«Ως προς τη μεταφορά των πολιτών, δεν πρόκειται να κινδυνέψουμε την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη. Φταίμε όλοι. Πέρα από το ανθρώπινο λάθος εάν υπήρχε ένα καθολικό σύστημα ασφαλείας, τότε δεν θα γινόταν το δυστύχημα. Βλέπω μία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος από την άλλη πλευρά και ο κ. Σπίρτζης είπε ‘’δεν φταίμε’’. Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη και είχαμε και την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιάννης Γεραπετρίτης, έχει ήδη αναφερθεί στα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη, η κ. Βαρελά είπε πως σύσσωμος ο πολικός κόσμος και ο πρωθυπουργός καταδίκασαν την πράξη αυτή.


Πηγή