Εθνική γυναικών: Πειστική και με νίκη 3-1 εκτός έδρας με Εσθονία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα – που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης – επικράτησε με σκορ 3-1 της ουραγού του ομίλου της, Εσθονίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ουσιαστικές ή βάσιμες πιθανότητες πρόκρισης δεν υπήρχαν, παρόλα αυτά η Ελλάδα πήρε το τρίποντο από την ουραγό του 9ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ, την Εσθονία. Επικράτησε δίκαια με σκορ 3-1 και έπιασε τους 10 βαθμούς μετά από 7 αγώνες. Η Ελλάδα ξεκίνησε το ματς με τη Χατζηχαριστού κάτω από τα γκολπόστ και άμυνα με Νεφρού, Σιδηρά και Παλαμά. Στο κέντρο ήταν οι Μήτκου, Μωραϊτου, Κακαμπούκη και Γεωργίου. Τριάδα μπροστά ήταν οι Σαρρή, Κόγγουλη και Χαμαλίδου.

Η Εσθονία στον αρχικό της σχηματισμό είχε τη Κορκ στο τέρμα και άμυνα με Μεχέβετς, Οράν, Ράαμετ και Ζλίντις. Κέντρο με Τουμ, Ρόσεν και Χιμάνεν και μπροστά τις Μπανίκοβα, Αάρνα και Τάμικ.

Η Ελλάδα πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με τη Κόγγουλη στο 14′ με προσπάθεια από κοντά και την ίδια να κάνει το 0-2 στο 21′. Στο 50′ η Ελλάδα είχε δοκάρι με τη Χαμαλίδου. Οι Εσθονές μείωσαν με τη Χιμάνεν στο 63′ για να κάνει στο 76′ η Σαρρή το τελικό 1-3.

Στα άσχημα της βραδιάς ήταν ο τραυματισμός της Στράντζαλη, που βγήκε με φορείο εκτός γηπέδου. Στη θέση της μπήκε η Πούλιου στο 70′.

Η βαθμολογία

Γαλλία 18 πόντους σε 6 αγώνες
Σλοβενία 14 πόντους σε 7 αγώνες
Ουαλία 13 πόντους σε 6 αγώνες
Ελλάδα 10 πόντους σε 7 αγώνες
Καζακστάν 0 πόντους σε 6 αγώνες
Εσθονία 0 πόντους σε 6 αγώνες

ΕΛΛΑΔΑ 3

Τα ματς που μένουν για την Ελλάδα

12/04: Ελλάδα – Εσθονία
02/09: Ελλάδα – Ουαλία
06/09: Γαλλία – Ελλάδα

Προκριματικά Μουντιάλ 2023

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023, που θα συνδιοργανωθεί από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, από την ευρωπαϊκή ζώνη θα προκριθούν 11 ομάδες και άλλη μία θα παίξει σε αγώνες μπαράζ με Εθνικές άλλων Συνομοσπονδιών. Απευθείας στην τελική φάση της Ωκεανίας θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι επικεφαλής των 9 ευρωπαϊκών ομίλων. Οι επιπλέον 2 θέσεις θα προκύψουν ύστερα από αγώνες πλέι οφ.

Τα πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Στην 1η φάση των πλέι οφ θα αναμετρηθούν οι έξι χειρότερες δεύτερες των 9 ομίλων. Οι τρεις νικήτριες εξ αυτών και οι ισάριθμες καλύτερες δεύτερες των άλλων ομίλων θα περάσουν στη 2η φάση των πλέι οφ. Τις δύο ευρωπαϊκές θέσεις θα πάρουν οι νικήτριες των πλέι οφ με τα καλύτερα αποτελέσματα στην προκριματική φάση και στη 2η φάση των πλέι οφ.

Η τρίτη νικήτρια της 2ης φάσης θα δώσει αγώνες μπαράζ με Εθνικές Ομάδες από άλλες ηπείρους.

Εσθονία (Ρουπς): Κορκ, Ράαμετ, Όραβ, Χιμάνενα (78′ Ντάουτ), Άαρνα (67′ Λιλεμάε), Τουμ, Μπανικόβα, Τάμικ, Ζλίντνις, Ρόσεν και Μεχέβετς.

Ελλάδα (Γιώργος Κυριαζής): Χατζηχαριστού, Παλαμά, Νεφρού (64′ Στράντζαλη) (70′ λ.τρ. Πούλιου), Σιδηρά, Γεωργίου, Κακαμπούκη, Μωραϊτου, Μήτκου, Χαμαλίδου, Σαρρή και Κόγγουλη (81′ Σπυριδωνίδου).


Πηγή