Ερωτική ταινία μεταξύ αγοριών προβλήθηκε σε μαθητές – Έντονη αντίδραση των γονέων

Τα «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς, ενώ ορισμένοι την χαρακτηρίσουν ταινία με «ερωτικό περιεχόμενο».

Ο λόγος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις η εν λόγω ταινία φέρεται να είναι μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Η ταινία, που διαρκεί εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει βραβεία και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών, απατώντας έτσι στο εξώδικο δικηγόρου που ζητά από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Οι γονείς έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το υπουργείο Παιδείας και «ζητούμε να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο υλικό και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα».

Η Κέλλυ Ιωάννου, λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI Institute μίλησε για το περιστατικό.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα και λεπτό. Σε τέτοιου είδους ηλικίες ο εγκέφαλος των παιδιών είναι πολύ εύπλαστος, πράγμα που σημαίνει ότι δυσκολεύονται  να πάρουν αποφάσεις κι επίσης μπορεί να επηρεάζεται πολύ πιο εύκολα. Η συγκεκριμένη ταινία είναι αναρτημένη στο ”cinedu”, άρα είναι εγκεκριμένη ταινία, αλλά ανήκει στην κατηγόρια για μαθητές Γυμνασίου», είπε αρχικά η κα. Ιωάννου.

Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να προβάλλονται πρότυπα που έχουν να κάνουν με την αποδοχή και με το σεβασμό στην διαφορετικότητα, όμως αυτή η προβολή και το περιεχόμενο πρέπει να είναι πολύ καλά ελεγχόμενο , να μπορεί να συνάδει με το ηλιακό γκρουπ στο οποίο προβάλλεται και να συνοδεύεται με την κατάλληλη εκπαίδευση μέσα σε ένα πλαίσιο».


Πηγή