Ενόχληση Αναστασιάδη για τη μη καταδίκη Ζελένσκι της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Την ενόχλησή του για τη μη καταδίκη από πλευράς του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο κατά την ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέφρασε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την έξοδό του από το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Όπως ανέφερε, «δεν περιμέναμε αναφορά στην τουρκική εισβολή σήμερα, βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει. Αυτό που σήμερα αναμέναμε ήταν να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974».

«Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων. Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς τη διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο από τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα», προσέθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.


cnn.gr