Ενές Καντέρ στο MEGA: «Με τον Ερντογάν στην εξουσία δεν θα είναι ελεύθερη η χώρα» – Τι ζήτησε από τον Ίλον Μάσκ και οι απειλές για το Twitter

Ο Ενές Καντέρ είναι «κόκκινο πανί» για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ, δήλωσε μέσω twitter ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον μήνυσε και ζήτησε τη σύλληψή του για κατηγορίες «προσβολής του προέδρου».

Ο ίδιος ο Ενές Καντέρ μίλησε αποκλειστικά στο MEGA για την μήνυση που κατέθεσε προς εκείνον, ο Ερντογάν.

Ο Καντέρ αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Ίλον Μασκ προκειμένου να μπλοκάρει τους αντισυστημικούς δημοσιογράφους, διαφορετικά θα απαγορευτεί η εφαρμογή του Twitter στην Τουρκία.

«Πρώτα από όλα υπάρχουν πολλά βίντεο, κι εγώ ανέβασα κάποια βίντεο, όπου ο Ερντογάν έκλεβε. Όταν έκανα μια συζήτηση με φίλους στην Αμερική, με βουλευτές στην Ουάσιγκτον, ανέφεραν ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν ελεύθερες ή δίκαιες εκλογές. Προσπάθησε να κλέψει, προσπάθησε να κάνει νοθεία όμως η αντιπολίτευση είναι τόσο δυνατή που δεν κατάφερε την αυτοδυναμία στον πρώτο γύρο. Η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Ίλον Μάσκ και του είπαν «αν δεν μπλοκάρεις τους δημοσιογράφους που θέλουμε να αποκλείσεις, θα απαγορεύσουμε την εφαρμογή στην Τουρκία. Αυτό ήταν μεγάλος εκβιασμός. Ο Ίλον Μάσκ δείλιασε μπροστά στην δικτατορία γιατί μπλόκαρε τους δημοσιογράφους που ήθελε ο Ερντογάν. Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν η πιο σημαντικοί για τις εκλογές γιατί έβγαζαν στην δημοσιότητα τα εγκλήματα του Ερντογάν».


Πηγή