Ένας στους δυο άνδρες δε θεωρεί ότι αυτές οι σεξουαλικές συμπεριφορές αποτελούν απιστία

[

Μια έρευνα που έγινε από το BBC και αφορούσε στις σεξουαλικές προτιμήσεις γυναικών και ανδρών δημοσίευσε τα αποτελέσματά της και άνοιξε μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στα δυο φύλα όσον αφορά στο τι τελικά θεωρούν οι μεν απιστία και τι οι δε, με τους άνδρες να στήνονται στον τοίχο για αρκετές από τις απόψεις τους. Για παράδειγμα, το 49% των ανδρών δεν πιστεύουν πως ένα φιλί στο στόμα με μια άλλη γυναίκα είναι απιστία, κάτι στο οποίο σαφέστατα διαφώνησε η πλειοψηφία των γυναικών οι οποίες είναι πιο εγκεφαλικές και θεωρούν πως το γαλλικό φιλί είναι συνδεδεμένο με το συναίσθημα.

Ακόμα μια σεξουαλική πρακτική η οποία δεν αξιολογήθηκε ως απιστία από το 51% των ανδρών ήταν το cyber sex με μια ξένη κάτι που επίσης βρήκε τις περισσότερες γυναίκες αρνητικές αφού είναι και αυτό ένα ολοκληρωμένο είδος σεξ στο οποίο μάλιστα υπάρχει διαδραστικότητα, διάλογοι, επικοινωνία, οπτικοακουστική επαφή και κλείνονται ακόμη και διαδικτυακά ραντεβού.

Η ψυχολόγος Dr. Fran Walfish η οποία κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας είπε πως απλώς οι άνδρες βρίσκονται μέσα τους σε μια συνεχή άρνηση, δηλαδή αρνούνται οι ίδιοι να πιστέψουν πως απιστούν, γιατί με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι θα καταπολεμήσουν τις ενοχές τους. Πιο συγκεκριμένα η ειδικός δήλωσε ότι: “Ο άνδρας που το κάνει αυτό δεν αντέχει τις ενοχές από την λάθος συμπεριφορά του και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως αυτό που έκανε δεν πρόκειται για απιστία”. Mε λίγα λόγια πρόκειται για μια τακτική στρουθοκαμηλισμού, ο οποίος χαρακτηρίζει κυρίως τα αρσενικά που νομίζουν ότι αν δεν αφορίσουν κάτι τότε απλώς δεν αποτελεί αμαρτία. Οι γυναίκες από την άλλη απάντησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία με ποσοστό 70% πως και το φιλί στο στόμα και το cyber sex αποτελούν απιστία, κάτι που δείχνει πόσο διαφορετικά σκέπτονται τα δυο φύλα. Η Dr. Walfish πάντως τόνισε ότι Walfish “ένα άτομο που έχει απατήσει μία φορά, έχει αυξημένες πιθανότητες να το κάνει ξανά σε επόμενη σχέση του”.

Στο μόνο πράγμα που τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα απάντησε σε ποσοστό 60% ότι δεν αποτελεί απιστία, είναι η χρήση ενός dating application, αν φυσικά αυτό παραμείνει στο επίπεδο του οφθαλμόλουτρου και του επιφανειακού chat. Αν και αυτό οδηγήσει σε περισσότερες επαφές τότε ναι, περνάμε σε άλλο επίπεδο.

govastileto.gr

Πηγη


Πηγή