Εκλογές: Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις κάλπες

Κανένας εφησυχασμός ήταν το σύνθημα που έριξε στου Ζωγράφου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους ψηφοφόρους του κόμματός του να τρέξουν και για την τελευταία ψήφο που θα δώσει αέρα αυτοδυναμίας στη ΝΔ.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 21ης Μαΐου τόσο πιο σίγουρος θα είμαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι και πάλι η τετραετία της ΝΔ της αυτοδύναμης ΝΔ της αυτοδύναμης Ελλάδος».

Από την Ηγουμενίτσα, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει αλλαγή χρώματος του εκλογικού χάρτη τη βραδιά των εκλογών, ξεκινώντας από τη Δυτική Ελλάδα.

«Κι έχει πολύ δουλειά εκεί στο μέγαρο Μαξίμου. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να πακετάρει όλα τα πειστήρια του εγκλήματος να ξηλώσει τα καλώδια του predator. Ήρθε η ώρα να δώσουμε κι εμείς ένα pass στον κ. Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας».

«Το απλό δίλημμα των εκλογών είναι μπροστά ή πίσω»

Το δίλημμα των εκλογών είναι μπροστά ή πίσω, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν μιλάω για το απλό δίλημμα μπροστά ή πίσω, αυτό ακριβώς εννοώ. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της μείωσης των φόρων και της αύξησης των μισθών ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπεροφρολόγησης της μεσαίας τάξης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους ή θα γυρίσουμε πίσω στο νόμο Κατρούγκαλου που τσάκισε τις συντάξεις; Θα εξακολουθούμε αν φυλάμε τα σύνορά μας, όπως κάναμε τέσσερα χρόνια ή θα ξαναγυρίσουμε στη λογική της ανοιχτής πόρτες, του μπάτε σκύλοι αλέστε;».

Η ΝΔ δίνει έμφαση στο μεταναστευτικό με τον επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να επισκέπτεται το φράχτη στον Έβρο, ζητώντας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη φύλαξη των συνόρων.

«Θεωρώ υποχρέωση της Ευρωπαϊκής ένωσης να προστατεύσει τα σύνορά της. Και γι’ αυτό θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης ώστε τέτοια έργα χρηματοδοτούνται και από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα για τα επόμενα 20 χρόνια»

Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στην τελική ευθεία με αιχμή της αντιπολιτευτικής του ρητορικής τα Τέμπη και τις υποκλοπές, δεσμευόμενος ότι τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί.

«Και όλο αυτό το υλικό που έχει πάει; Όλα αυτά τα δεδομένα, τα χιλιάδες megabytes που έχουν πάει; Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα για τα επόμενα 20 χρόνια; Δεν υπάρχουν ‘υπαίτιοι στη φυλακή’ αλλά μπορεί να συνεργαστούν και με τον αρχιερέα των παρακολουθήσεων.

Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της Opinion poll για το «THE TOC», η ΝΔ καταγράφει σταθερό προβάδισμα 33,6% έναντι του 27% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 8,9%, το ΚΚΕ με 6%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,3%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, με τους αναποφάσιστους να αγγίζουν 6 ημέρες πριν τις κάλπες το 10,5%.

Το διμέτωπο αγώνα του συνεχίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αυξανόμενη πίεση των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Δε θα τους κάνω τη χάρη να έχουν αρχηγό δεκανίκι. Ο κ. Μητσοτάκη ήθελε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, ένα εύκολο ΠΑΣΟΚ, έναν στρατηγικό σύμμαχο. Η αγωνία του είναι μόνο μία, να μην αναγεννηθεί η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζει καλά ποιος είναι ο αντίπαλος της ΝΔ».

«Θα είμαστε απέναντι και θα τους πολεμήσουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πετύχουμε κατακτήσεις για τον λαό μας και όχι δεμένοι “χειροπόδαρα” μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσα περισσότερα θα μπορέσουμε να πετύχουμε», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι η γνωστή θεώρηση ‘η Σκύλλα και η Χάρυβδη’. Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι ο ελληνικός λαός θα περάσει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και θα κατευθυνθεί στην μοναδική φωνή της λογικής, το μοναδικό πατριωτικό κόμμα της Βουλής στην Ελληνική Λύση», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Με τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις και στην Αθήνα κορυφώνεται την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες και η προεκλογική σύγκρουση των κομμάτων.


Πηγή