Εκλογές: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διάλυσης της Βουλής – Ξεκινά η προεκλογική περίοδος

«Εμείς ξέρουμε τι κάναμε την προηγουμένη τετραετία. Και αυτό θα θέσουμε στην κρίση των πολίτων και αυτό θα είναι το συνολικό μας αφήγημα στην προεκλογική περίοδο που ξεκινά επίσημα το Σάββατο με τη διάλυση της Βουλής και έχουμε 4 εβδομάδες να παρουσιάσουμε τον απολογισμό του έργου μας αλλά κυρίως το πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα από εδώ και στο εξής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα έργα για τον πολιτισμό, σχολίασε και την έκθεση της UNESCO που έκρινε τη διαχείριση της Ακρόπολης των Αθηνών ως εξαιρετική.

«Και αναρωτιέμαι, πού κρύβονται όλοι αυτοί που μιλούσαν για τσιμέντωμα της Ακρόπολης; Που έκαναν διαδηλώσεις ενάντια στην υπουργό Πολιτισμού για παρεμβάσεις που σήμερα η UNESCO έκρινε ως εξαιρετικές; Θα ζητήσουν συγγνώμη από την υπουργό Πολιτισμού;».

Η αναφορά στο «MAESTRO»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη σειρά του MEGA, «MAESTRO», η οποία, όπως είπε, αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια διαφήμιση της χώρας.

«Το ‘MAESTRO’ το οποίο κάνει μια καταπληκτική διαφήμιση συνολικά στην Ελλάδα και στα Ιόνια και όχι μόνο θα έλεγα στους Παξούς, είναι μια σειρά που επωφελήθηκε από χρηματοδοτικό εργαλείο αυτής της κυβέρνησης. Σκεφτείτε όμως πόσες φορές παίρνουμε τα λεφτά μας πίσω από τα εκατομμύρια των θεατών της σειράς παγκοσμίως που θα ήθελαν να επισκεφθούν τη χώρα μας».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές της Κέρκυρας, περπάτησε στην πλατεία Λιστόν και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, καθώς και με τουρίστες.

Debate ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο, ο οποίος κάλεσε ξανά το πρωθυπουργό σε debate.

«Σήμερα δε ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα και όχι με βάση καταναγκασμούς της τρόικας και των μνημονίων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη θα μιλήσει σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.


Πηγή